25 Maart 2021 ben ik bevallen van mijn eerste kindje. Omdat ik fanatiek handbal, wilde ik graag zo snel als mogelijk weer kunnen aansluiten bij de selectie. Op advies van een teamgenoot die aangaf te snel na haar bevalling te zijn gestart, had ik na 6 weken bij Dorstzorg een afspraak ingepland. Ik had geen bijzondere complicaties bij de bevalling gehad, maar ik wist van mezelf dat ik waarschijnlijk te hard zou gaan als ik zelfstandig zou opbouwen.

 

Bij Everdina heb ik een eerste "APK keuring" gehad, waarin ik uitgebreid uitleg kreeg over wat een zwangerschap en bevalling met o.a. je bekkenbodem doet. Dat zou ik iedereen al aanraden om te weten waar je staat en klachten niet te accepteren als: "dat komt omdat je bevallen bent". Nu weet ik namelijk dat je klachten kunt aanpakken met resultaat! Met Everdina heb ik een plan gemaakt, over hoe ik mijn bekkenbodem fit kan krijgen, maar daarnaast mijn hele lichaam handbalklaar. Omdat ik ook een zwakke schouder had.

 

Iedere week sloot ik twee keer aan bij de mama fit groep. Een fijne groep met recent bevallen moeders, met ieder hun eigen plan en verhaal. Deze combinatie was erg prettig; elkaar oppeppen of juist afremmen, maar daarnaast is het ook fijn om te sparren met ervaringsdeskundigen. Ik heb met verbazing soms mijn eigen lichaam opnieuw moeten leren kennen, maar merkte per week een stap vooruit! Everdina heeft echt oog voor je en denkt mee in oplossingen. Nu een halfjaar verder sta ik weer fanatiek te trainen! En heb ik mijn eerste competitiewedstrijden alweer achter de rug!