Rugklachten

Maar liefst 60 tot 90 % van de Nederlandse bevolking krijgt tijdens zijn leven op enig moment last van rugpijn. Rugpijn is een grote oorzaak van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Klachten laag in de rug en/of het bekkengebied kunnen zeurderig maar ook heftig aanwezig zijn waardoor ze je dagelijks leven enorm belemmeren.

 


Oorzaak

De oorzaak kan zijn een verkeerde lichaams­houding of overbelasting van bepaalde spieren door bijvoorbeeld belastende werkomstandigheden, een stressvolle periode of herstel na een operatie.

 

Onderzoek

We onderzoeken samen met u de oorzaak van de klachten. Hierbij wordt eerst geluisterd naar u klacht, het ontstaan, u dagelijkse belasting en dan wordt het gehele lichaam mee genomen in het onderzoek. Een klacht in het bekken of been kan immers een klacht in je rug veroorzaken. 

 

Behandeling 

Onze fysiotherapeuten kunnen gebruik maken van verschillende behandeltechnieken. Denk hierbij aan mobiliserende, manuele technieken, dry needling. Daarnaast zijn er uitgebreide trainingsmogelijkheden. Dit om te herstellen, aan te sterken, maar ook om herhaling te voorkomen.